Biografie

Geboren in Nederland, Ede 1990

Gestudeerd aan het Conservatorium Richting Musical. 

Marisa wordt geboren in Ede op 29 juli 1990 en groeit op in Apeldoorn. Ze ontwikkelt al vroeg haar passie voor muziek en theater.  Van jongs af aan volgt ze muziek-, toneel en danslessen. Tijdens haar schooltijd heeft ze ervaring opgedaan in verschillende musicalproducties. In 2007 speelde ze in haar eerst semi-professionele musical : “Moulin Rouge” geproduceerd door MPA (Musicalproductie Apeldoorn) en geregisseerd door Derek Blok. Na het afronden van deze productie werd ze in datzelfde jaar aangenomen in de vooropleiding muziektheater aan het conservatorium te Alkmaar. In 2008 wordt ze aangenomen aan de voltijdopleiding muziektheater/ musical in Alkmaar. (Tegenwoordig gevestigd in Haarlem)  Ze volgt hier lessen van verscheidene docenten waaronder: Maaike Boerdam (Interpretatie), Antoinette Kouwenberg (Zang), Vera Boots (spel) en Marjolein Harms (Dans). Daarnaast volgt ze verscheidene workshops bij o.a Pia Douwes, Alberto ter Doest, Carlos Garcia (Teatro Punto), Melise de Winter en Marleen van der Loo.  Ook was ze onderdeel van de Vocal Group “Romantic Novel”


In 2009  en in 2011 volgt ze de cursus EVTS bij Anne-marie Speed (Gerennomeerd docent van o.a de Royal Academy of music in Londen). Ze heeft succesvol level 1 en 2 afgerond en heeft haar diploma behaald. Ook volgde ze meerdere workshops en cursussen in Londen en volgde ze een summerschool bij Guildford School of Acting te Londen.

Momenteel is Marisa van der Meer werkzaam als actrice/zangeres in "Hans en Grietje de Musical" van Van Hoorne Entertainment en "Mozart!-de Musical" van Music Hall. Hiervoor was ze al een aantal jaren werkzaam bij het van Hoorne Entertainment.  Ze speelde in shows als "Brandweerman Sam LIVE" . "Doornroosje de Musical" en "Rapunzel de Musical. Daarnaast is ze al een aantal jaren werkzaam als zangcoach bij verschillende scholen en instanties. Ook is ze al een aantal jaar werkzaam als zangeres. Zo is ze vaste understudy van twee vocal groups: "The Petticoats" (www.thepetticoats.nl) en is ze zangeres bij "Ceremony Songs" (www.ceremonysongs.nl)